Wedstrijdvoorwaarden mei 2022

 1. De foto moet actueel zijn, d.w.z. niet ouder dan een jaar.
 2. Er mogen meerdere foto’s worden ingestuurd, echter maximaal 1 foto per maand.
 3. Bij het inzenden van de foto’s moet je je registreren met: voor- en achternaam, je e-mail adres, en in welke leeftijdscategorie je zit (tot 18 jaar of 18 jaar en ouder).
 4. De foto moet gemaakt zijn voor deze fotowedstrijd en mag niet gebruikt zijn bij andere fotowedstrijden.
 5. De inzender moet de fotograaf zijn van de foto en dus het auteursrecht ervan bezitten, de foto mag geen inbreuk zijn op het auteursrecht van een andere foto of object.
 6. Een ingezonden foto mag door FIXEER-Tbg gebruikt worden voor publicatie. De fotograaf zal hiervoor geen vergoeding vragen noch gebruik maken van auteursrechten richting FIXEER-Tbg. Door deelname aan de fotowedstrijd verleent de fotograaf het volledige gebruiksrecht rond en na de fotowedstijd aan FIXEER-Tbg.
 7. De deelnemer vrijwaart FIXEER-Tbg voor claims van derden die pretenderen auteursrechten te hebben en ook voor claims van geportretteerden.
 8. Ingezonden foto’s kunnen niet achteraf worden teruggetrokken uit de wedstrijd.
 9. Het bestand is niet groter dan 3 Mb. Het bestandsformaat is jpg.
 10. Winnende en genomineerde foto’s kunnen (na het sluiten van de wedstrijd) voor de expositie de originele bestanden aanleveren. Deze beelden zijn vrij van teksten en/of passe-partouts.
 11. Ieder type camera is toegestaan (dus ook een smartphone), zorg dat de kwaliteit van de foto voldoende is, bijvoorbeeld minimaal 1,5 Mb)
 12. De bestandsnaam van de foto bevat de naam van de fotograaf, titel van de foto en de datum van inzending. Dus: Jan Janssen – Mensen wachten in een rij – 1mei2022.jpg
 13. Bij het inzenden wordt via het inschrijfformulier naast de titel een korte beschrijving of motivatie bij de foto gegeven (ongeveer 25 woorden).
 14. De jury is breed samengesteld en deskundig en maakt een zorgvuldige afweging voor de selectie van de ingezonden foto’s.
 15. De jury bepaalt welke foto’s geselecteerd worden voor publicatie tijdens en na de wedstrijd.
 16. De jury bepaalt de genomineerde en winnende foto’s.
 17. De jury geeft een motivatie waarom een foto een winnende foto is.
 18. Genomineerde en winnende foto’s worden afgedrukt en tentoongesteld en geplaatst op de website en sociale kanalen van FIXEER-Tbg.
 19. De fotografen van de winnende foto’s krijgen een prijs.
 20. Medewerkers van FIXEER-Tbg en de juryleden doen niet mee aan de wedstrijd.
 21. Foto’s met een onbetamelijk, racistisch of aanstootgevende inhoud worden verwijderd en doen niet mee.
 22. Deelnemers, genomineerden en winnaars krijgen persoonlijk bericht over bijeenkomsten en expositie.

kopiëren is niet toegestaan