Fotowedstrijd 2022 is beëindigd

De schoonheid van Tilburg is te vinden in al zijn diversiteit.
Fixeer-Tbg organiseert dit jaar de tweede editie van de Fixeer Fotowedstrijd. Voor de editie van 2021 waren er vele mooie foto’s ingestuurd. De winnende en genomineerde foto’s werden twee weekenden geëxposeerd in het Paleis Raadhuis. En ze hadden de belofte in zich dat de komende wedstrijd een mooie editie gaat worden.

Afgelopen tijd was een veelbewogen periode. Corona, oorlog in Oekraïne, en ook in Tilburg gebeurde er veel. De aanleg van het Stadsforum is inmiddels in volle gang en er komt een aangepaste cityring. Tilburg innoveert, creëert, inspireert. Tilburg speelt in op de toekomst. Het is een stad die tegenstellingen kent, zoals elke stad uiteraard, maar Tilburg kent ook zijn eigen unieke kenmerken. Met het thema voor de Fixeer Fotowedstrijd van dit jaar willen wij daarop aansluiten.

Het thema voor 2022 is…

Tilburg in al zijn diversiteit!

Elke dag komen er vele plaatjes voorbij op sociale media. We scrollen door grote hoeveelheden foto’s en snelle likes volgen. Fixeer-Tbg biedt verdieping en houdt de blik langer vast, waardoor fotografie een blijvende indruk achterlaat. Wij willen stilstaan bij foto’s màken en foto’s bekijken. Dit noemen wij de FIXEER-aanpak.

Aan jou de uitdaging om in beeld te brengen wat onze stad te bieden heeft. Laat zien dat fotografie leeft in Tilburg, Tilburg in al zijn diversiteit!

Wij vinden het superleuk als je (weer) meedoet. Vanaf 1 mei 2022 kun je je foto’s insturen via de button hieronder. Lees ook de wedstrijdvoorwaarden. Foto’s inzenden kon tot zondag 11 september 23:59 uur.

Oh ja: dit jaar hebben we weer een aparte categorie voor deelnemers onder de 18 jaar. Smartphone-foto’s zijn uiteraard ook toegestaan!

Juryleden

Marcelle Hendrickx

Wethouder met in de portefeuille onder andere cultuur, onderwijs en inwonersparticipatie.
Marcelle: “Ik geloof in mensen. In hun kracht, in hun talent en in hun vermogen om er iets van te maken. Ik geloof in Tilburg, stad van makers en stad van diversiteit.”

Gemma van Linden

Gemma: “Ik geloof in het doen in plaats van denken, waarin het doorbreken van gewoontes en het spelen met de eigen grenzen een bron is voor het begin van een ontdekkingstocht naar talenten. Ik maak daarin gebruik van fotografische aspecten, waarin beeldanalyses inzicht geven over hoe iets zich verhoudt tot de omgeving.”

Arjen Janssen

Ik ben Arjen Janssen, grafisch ontwerper en media designer voor Fujifilm Original Photographic Paper. Fotografie inspireert mij enorm en is erg belangrijk in grafisch ontwerp en marketing.

Chris Oomes

Fotograaf. Chris is al jaren te spotten in de Tilburgse straten op zoek naar bijzondere beelden. Mede-oprichter Fotocentrum Fixeer-Tbg.

Alle inzendingen tot nu toe…

kopiëren is niet toegestaan