Fotowedstrijd 'Show Tilburg aan de wereld'

Jury is bekend, klik op het plaatje om er meer over te lezen!

Ieder jaar zien we in de World Press Photo de mooiste reportages en beelden van over de hele wereld samenkomen. Die wereld is in één keer een stuk kleiner geworden. Door de COVID pandemie reizen we minder. We komen überhaupt minder buiten en iedereen lijkt afhankelijk van een onzichtbaar, niet in beeld te vangen virus.
Toch draait de wereld gewoon door. Ondanks dat we op dit moment niet naar de andere kant van de wereld reizen, kunnen we met beeld wel communicéren met de andere kant van de wereld.
Daarom organiseert Fixeer-Tbg een fotowedstrijd met als thema: ‘Show Tilburg aan de wereld’.

Breng in beeld wat de stad te bieden heeft en laat zien dat fotografie in Tilburg leeft.

Voor wie?

De fotowedstrijd is er voor iedereen: Jong, oud, meer of minder ervaren, iedereen is welkom. Je mag beeld maken met een spiegelreflex, systeemcamera, maar ook met je smartphone. Wat centraal staat is het beeld en de connectie met Tilburg. Dat mag je ruim interpreteren, onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: het leven op straat, de gebouwen of omgeving van de stad, portretten van mensen, de natuur in en rondom Tilburg, of sport in de stad. Wij laten de invulling van het thema over aan jouw creativiteit. Het is echter de bedoeling dat er een duidelijke connectie met de stad is.

Wanneer?

De inzendingen kunnen vanaf 10 mei 2021 geüpload worden via de button hieronder. De inschrijving sluit op 19 september om 24:00.
Je mag meerdere foto’s insturen, maar maximaal één per maand. Geregeld zullen we aandacht besteden aan inzendingen.
Begin oktober worden de winnaar bekend gemaakt en volgt er een prijsuitreiking en een foto-expositie van alle genomineerde beelden. De expositie vindt plaats in een mooie en centrale locatie in Tilburg.

Fixeer-Tbg is hét centrum voor fotografie in Tilburg. Wij zijn een centrum waar fotografen, beeldmakers en verhalen-vertellers elkaar kunnen vinden. Waar ze van elkaar kunnen leren en waar ze geïnspireerd kunnen raken. Met gepaste Tilburgse nuchterheid willen wij ons steentje bijdragen om de stad op het gebied van fotografie zichtbaar te maken.

Wat kun je winnen?

De jury selecteert een aantal genomineerden en daaruit komen drie winnaars. Uit alle inzendingen komt dus een eerste, tweede en derde prijs. De prijsuitreiking zal plaatsvinden bij de eind-expositie.
Over de prijzen, jury en expositie wordt in de loop van de wedstrijd meer informatie gegeven, volg daarom deze website.

Voor vragen kun je een mail sturen naar fixeer.tbg@gmail.com onder vermelding van ‘Fotowedstrijd’. Lees voordat je upload de wedstrijdvoorwaarden.

Verras de jury met jouw creativiteit. Wij zien je inzendingen tegemoet!


Hieronder enige willekeurige uploads

kopiëren is niet toegestaan