FIXEER Fotowedstrijd 2024

Elk jaar organiseert Centrum voor fotografie “Fixeer-Tbg” een fotowedstrijd voor fotografen in Tilburg. Het thema van deze 4e editie is:

Democratisch (samen)leven in Tilburg

Zoals voorgaande jaren vindt de expositie van de wedstrijdfoto’s plaats in het Paleis-Raadhuis aan het Stadsforum.

Dit jaar zullen de drie winnende foto’s niet door een jury maar op een democratische manier gekozen worden: door de Tilburgers zelf!

Voor het thema combineert de wedstrijd de begrippen ‘(Samen)leven’ en ‘Democratie’. Deelnemers kunnen foto’s inzenden die gaan over leven, wonen, vrije tijd en werken & leren in Tilburg. Op het eerste gezicht lijkt het een moeilijk thema, maar als je er even bij stilstaat zul je zien dat daar vele mogelijkheden in schuilen om foto’s te maken. Voldoende onderwerpen om bij aan te sluiten dus.

Naast het democratisch kiezen van de winnende foto’s is het dit jaar ook nieuw in de wedstrijd dat de foto vergezeld dient te worden van een begeleidende (korte) tekst. Het doel is dat deze tekst uitleg geeft, een toelichting biedt en zodoende verdieping geeft aan het thema van de foto.

Iedereen mag meedoen: jong, oud, hobbyist of semi-professional. Gebruik een spiegelreflex-, systeemcamera of smartphone. Belangrijk is de inhoud van de foto: “Wat wil jij laten zien op het gebied van democratisch (samen)leven in Tilburg?”.

Foto’s kunnen vanaf 15 mei 2024 geüpload worden via onderstaande button. Het is toegestaan meerdere foto’s in te sturen, echter niet meer dan één per maand. De inschrijving sluit op 1 september 2024 om 23:59 uur.

De foto moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, lees ze hier rustig door.

In de Week van de Democratie, van 11 tot en met 16 september 2024, worden de circa 10 genomineerde foto’s getoond in het Paleis-Raadhuis. Bezoekers kunnen in die week hun stem uitbrengen, waardoor de winnaar gekozen wordt.

Eind oktober worden alle inzendingen geëxposeerd in het Paleis-Raadhuis aan het Stadsforum. Tijdens deze expositie worden de winnende foto’s bekendgemaakt en zal een Tilburgs raadslid de prijzen uitreiken. Alle ingezonden foto’s met bijbehorende toelichtingen zullen een mooi beeld geven hoe Tilburgers ‘democratisch (samen)leven in Tilburg zien.

Voor vragen kun je een mail sturen naar fixeer.tbg@gmail.com.

Hieronder enige inzendingen in willekeurige volgorde…

kopiëren is niet toegestaan