Elly Donders – station in kleur Luik Guillemins

[bg_collapse view="link" expand_text="Klik om feedback Lian Bloemen te zien" icon="arrow" collapse_text="verberg feedback" ] Een kleurrijk lijnen en vlakkenspel met reflecties en perspectieven. Door de titel wordt het duidelijk dat het een dak is, daarvoor moet je goed kijken. Het is een detailfoto en dat werkt vervreemdend en abstract. Er staan geen mensen op de foto, waardoor je de afmetingen niet kunt toetsen. De compositie is gericht op de schuine lijnen naar boven. Het is een mooi veelkleurig glas in lood dak, dat trekt de aandacht. Een mooie kleurrijke abstracte foto, interessant om naar te kijken en op te ontdekken. [/bg_collapse]
[bg_collapse view="link" expand_text="Klik om feedback Rudi Klumpens te zien" icon="arrow" collapse_text="verberg feedback" ] Een mooi kleurrijk abstract beeld met een fraai intrigerend lijnenspel van concrete zaken en gekleurde schaduwen. Mooi en zorgvuldig gekaderd in een spannende compositie die een eigen wereld creëert. De kijker die wil weten wat de oorspronkelijke werkelijkheid is moet goed zoeken, maar vindt midden onder een donkere ruimte en een rand van een bordje met “Voie”. Ik houd van beelden die nieuwe werkelijkheden tonen maar waar de oorspronkelijke werkelijkheid zich ook nog toont. Daar had ik nog iets meer van willen zien, maar misschien ontdek ik zoiets nog als ik er nog wat langer naar kijk. Heel mooi. [/bg_collapse]

Chris Oomes – TE HUUR

Feedback Wim Mourits

Een contrastrijke zwart wit foto.
De foto geeft heel mooi de trieste toestand weer van steeds meer leegstaande winkel panden in de binnensteden.
Zwart Wit is hier wat mij betreft de juiste keuze, kleur voegt nu niets toe.
De slagschaduwen in combinatie met het hoge contrast geven de foto een indringend karakter. De alleen lopende man versterkt het “lege beeld”, er is nu niets te doen hier.
Mooie uitsnede, vierkant, geeft de foto extra spanning in combinatie met de parallel lopende gevel lijnen.

Feedback Elly Donders
“Te huur” een winkelpand op de hoek van de Heuvelstraat en Oude Markt. Een mooie rustige foto. Terwijl er toch veel op de zien is. De foto is in de middag genomen met veel zon en een scherpe schaduwen. Een zonnestraal door de winkelruit vol met stof en viezigheid. Dat is dan duidelijk het winkelpand dat “Te huur” staat. Een wandelaar lopend met mobiel, maar deze keer niet kijkend, maar luistert naar zijn muziek. Ik vraag me af, naar welke muziek zal hij nu luisteren? Het is een veelzeggende foto, een winkelstraat zoals in veel steden tegen kunt komen.

Bianca van Steen – Bloem

Feedback Dorri Eijsermans
Ik houd van een foto als deze. Een sereen beeld van een witte bloem omringd door dromerig pastelblauw. De kleine scherptediepte legt de aandacht op de helmknopjes in het hart van de bloem en de haartjes op de steel. Dan valt mijn oog op het kleine witte vlekje onder in de foto. Het leidt me enigszins af; vind ik het storend? Mwah… Maar wat is dat toch?

Feedback Lia van den Boom
In deze foto herken ik Bianca. Een bloem dichtbij gefotografeerd met beperkte scherptediepte op het hart van de bloem. Hierdoor ontstaat er een wat dromerig romantisch beeld. Door de lichte kleuren krijg je weer echt zin in de lente.

kopiëren is niet toegestaan