Fotowedstrijd 2022

Thema van de fotowedstrijd was “Tilburg in al zijn diversiteit“. Er kwamen 73 inzendingen en de jury heeft daaruit de volgende drie winnaars vastgesteld. 

Uit het juryrapport:
“De winnende foto is een schilderachtige weergave van Tilburg. Haast als een aquarel. Als je langer kijkt naar deze foto, word je als het ware de stad ingezogen. Op een spannende manier zie je de contrasten van oud en nieuw. Je ziet bomen tussen stenen gebouwen. Het wedstrijdthema komt mooi terug in het beeld. Het tegenlicht in de foto geeft daken een zilveren glans, terwijl het een fluweelzacht beeld blijft. De foto doet denken aan een filmdecor, grootstedelijk als New York.”

Uit het juryrapport:
“Deze foto bevat meerdere lagen, het is zoeken naar wat werkelijkheid is. De foto bevat vele facetten, het oude beeld en het toekomstbeeld, rauw en direct. Er is zoveel te zien dat je blìjft kijken. Ver weg en dichtbij.”

Uit het juryrapport:
“Samenleven doe je zo: je eigen waarden behouden, maar elkaar respecteren! Dat is prachtig vastgelegd in deze, haast journalistieke registratie. Je ziet in deze foto zo veel contrasten terwijl de basis hetzelfde is.”

Jeugdcategorie
Binnen de jeugdcategorie verdiende de foto van de 8-jarige Puck Schoonen de eerste prijs. Superleuk dat er ook foto’s worden ingezonden door zulke jonge fotografen. Wij juichen dat enorm toe, hopelijk doen er volgend jaar weer zulke jonge deelnemertjes mee!

Resterende foto’s in willekeurige volgorde.
Klik op de foto voor een grotere weergave, <esc>-toets brengt je terug naar deze pagina

kopiëren is niet toegestaan