Fixeer Foto Feedback Carrousel 2021

Bij deze activiteit stuurt een deelnemer 3 à 4 verschillende foto’s naar de volgende fotograaf in de carrousel. De persoon die de foto’s ontvangt kiest er één uit en geeft daar feedback op. Zo krijgt iedereen in de cirkel feedback op zijn of haar foto.

Carrousel 9 – december 2021

Klik op de foto om deze groter te zien en de feedback te lezen.

Carrousel 8 – november 2021

Carrousel 7 – oktober 2021

Carrousel 6 – september 2021

Carrousel 5 – juli 2021

Carrousel 4 – juni 2021

Carrousel 3 – mei 2021

Carrousel 2 – april 2021

Carrousel 1 – maart 2021

Chris Oomes - Titel foto

[bg_collapse view=”link” expand_text=”Klik hier voor feedback Jordi Schoffelen” collapse_text=”Verberg feedback”]Als fotograaf droom je vaak van exotische locaties, verre oorden waar op internet de ene na andere spectaculaire foto vandaan komt. Ik vind het juist een uitdaging om die geweldige foto dicht bij huis te maken. Uiteindelijk zijn licht, compositie en sfeer de bepalende elementen in ieder beeld. En dat komt hier volgens mij perfect samen: het lijnen-spel, het binnenvallende licht en de bij New-York achtige sfeer.
Ik vraag me af of de fotograaf ons iets wil vertellen met dit dubbele zelfportret. Ik vind er in ieder geval een grote voorliefde voor zijn home-town in teug.[/bg_collapse]

Joris Schoffelen - Titel foto komt hier te staan

[bg_collapse view=”link” expand_text=”Klik hier voor feedback Michaël Molenaar” collapse_text=”Verberg feedback”]Wat een enorme kracht gaat er van dit beeld uit! Een explosie uit de oerlijd waar de natuur een soort onoverwinnelijkheid laat zien. Het lijkt alsof de boom besloten heeft om niet vanuit één stam op te groeien, maar de vertakkingen vanuit de aarde naar boven laat komen. Die aarding moet ver onder de grond doorgaan.
De fotograaf heeft dit prachtig weergegeven door alle gradaties van diep zwart tot helder wit af te beelden. Het diepste zwart komt uit de grond der aarde. De kracht zit meteen van voren terwijl naar achteren toe de rest van het bos verdwijnt in een mysterieus licht.[/bg_collapse]

Michaël Molenaar - Titel foto

[bg_collapse view=”link” expand_text=”Klik hier voor feedback Chris Oomes” collapse_text=”Verberg feedback”]Persoonlijk ben ik straatfotograaf. Maar dat niet weg dat natuurfoto’s ook enorm om van te genieten zijn. Zeker als ze een rustgevende uitstraling hebben, en dat hééft deze foto.
Een aantrekkelijk element in deze foto is de drama. Door het gebruik van een groothoeklens zie je dat de lijnen meer dan natuurlijk van je weglopen.
Tot slot zijn er symmetrie en spiegeling van het water, beide elementen die door veel mensen onbewust aantrekkelijk worden gevonden. Ze versterken het rustgevende gevoel. Alsof je in de natuur zelf bent: cirkeltje rond.[/bg_collapse]

2 Comments

  • Marijke Bottema -

    Een mooi initiatief. En leuk dat jullie laten zien hoe je naar de foto’s kijkt. Heel inspirerend

    • Bedankt Marijke. Het is idd een mooie manier om anders en dieper naar foto’s te kijken. En als je dit zo maar vaak genoeg doet, ga je op een goed moment ‘dieper kijken’ kunnen toepassen op het moment dat je een foto maakt. En dan ben je weer een stap verder : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kopiëren is niet toegestaan